Пчелин "Пчелна майка"

Пчелин, основан преди повече от половин век и развит от трето поколение пчелари по стандартите на Европейския съюз.
 
 
В средата на миналия век пчелинът е разполагал с едва 100 броя пчелни семейства. След като внука на основателя поема семейния пчелин за период от 15 години, увеличава тази бройка над 7 пъти.
През 2009 година ЗП Владимир Тихомиров Вълов е одобрен и финансиран по мярка 112 “Създаване на стопанства на млади фермери”, няколко години по - късно е одобрен и по още една европейска програма за развитие, като по този начин модернизира и почти изцяло механизира процеса по събирането на ценния продукт. Пчелинът и в момента подлежи на постоянни проверки от контролните органи на ЕС и поддържа най-високо ниво на качество на продукцията. Всяка една партида от “течното злато” се опакова индивидуално и преминава през лаборатория за контрол на качеството.
 
Основният пчелин, който се намира в село Нивянин (на около 100км от град София) разполага с над 500 броя пчелни семейства, а помощния пчелин с около 200 броя. През далечната 2001 година, пчелинът печели първа награда “Образцов пчелин”. Екипът, който в момента работи за Пчелна майка е твърдо решен и целеустремен отново да се достигне този така желан приз, въпреки многобройната и добре развита конкуренция на пазара.
 
 
 
марки
Подреди по